Anyag és szellem

A materialista felfogással szellemi emberek nem foglalkoznak. Elvileg nem is kell vele foglalkozni, tanulmányozni sem fontos, mert nem szolgál különösebben senkit.

De azért tegyünk egy próbát!

A spirituális embernek nincs vagy kevésbé van szüksége a témakör tárgyalására, hiszen éppen a lényegét ismeri.
Az útkeresőnek segíthet a téma fejtegetése.
A materialistának elméletileg felesleges a nem látható dolgokról beszélni, de mindenkinek adjunk esélyt.

Tehát ne legyünk annyira “megvilágosodottak”, hogy közben nem vesszük észre azokat, akiknek segíthetünk. Még a materialistáknak is tudunk segíteni, ha nem akarjuk őket meggyőzni. Ha valakit meg akarsz győzni az igazadról, akkor saját magadat győzködöd és ez nem lesz több, mint saját egós törekvésed.

Mindenki abban hisz, amiben neki jól esik, és ezt el kell tudni fogadnunk. Az látható, de az egész Univerzumot még így sem ismered. A szellem nem látható, de érzékelhető, magunkban felfedezhető. Amit nem látunk, hallunk, tapintunk, ízlelünk, szagolunk, azt olyan érzékszervekkel kell felfognunk, ami nem fizikai.

Mindenkinek voltak már megérzései, esetleg különös álmai; mindenkihez szól valamilyen szinten a saját lelkiismerete, mindenkinek támadnak gondolatai, érzései stb. Mindezek léteznek és működnek. Mindezt tulajdoníthatja valaki pusztán kémiai folyamatoknak is az agyban…

Folytatás következik…

Kapcsolódó téma: Istenhit és materializmus

Ha tetszett, oszd meg!